UPPDATERING CORONAVIRUS 2020-03-30
2020-03-22 08:10

Sibbhults Idrottsförening har med anledning av Coronaviruset fått frågor från medlemmar och ledare/tränare kring rekommendationer om träning och matcher. Sibbhults Idrottsförening är inte en kunskapsorganisation i detta område, utan vi hänvisar till Folkhälsomyndigheten. Vi hänvisar även till Svenska fotbollsförbundet råd och riktlinjer- läs dessa här samt informationen som Riksidrottsförbundet har gått ut med- läs den här.

Allmänna råd från Folkhälsomyndigheten:

• En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
  • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.
  • Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.

Individens eget val
Det är viktigt att komma ihåg att allas situation är unik och att exempelvis sjukdomshistorik i familj eller närmsta omgivning kan påverka beslut. Det är alltid individens (vårdnadshavare för de under 18 år) egna beslut om medverkan på träning eller inte. Tänk dock på att inga spelare, ledare m.fl. som uppvisar förkylningssymptom deltar i föreningens aktiviteter eller matcher.

Sibbhults IF har beslutat om att alla träningar utomhus genomförs tills vidare men det gäller att ledare, föräldrar och spelare tar hänsyn till Folkhälsomyndighetens rekommendationer, läs här.