SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sibbhults Idrottsförening

Om klubben

Sibbhults IF bildades 26 augusti 1929 och till föreningens första ordförande valdes Harry Hörnlund. Sedan mitten på 40-talet har det spelats fotboll på den plats, där föreningen än i dag bedriver sin verksamhet. 


Namnet Färevallen fick den efter direktör Bror Färe, som på sin tid gjorde oerhört mycket för Sibbhult. Bland annat hjälpte han till med ekonomiskt bistånd vidbyggandet av fotbollsplanen. Genom åren har Färevallen genomgått stora förändringar. Planer har byggts om, ny naturgräsplan har anlagts, en grusplan har anlagts.  Det finns en paviljong med fyraomklädningsrum, domarrum, klubbrum, styrelserum samt tvättrum och kontor. Dessutom en stor förrådsbyggnad som innehåller garage, förråd, bollrum samt kiosk. 


Det största arbetet påbörjades 2017, då tanken föddes på att göra en helt ny anläggning. I juni 2019 invigdes Mötesplats Färevallen - ett fritidsområde för alla. Samtidigt som anläggningen invigdes, firade föreningen 90-årsjubileum. Här finns nu konstgräsplan, naturgräsplan, grusplan, padelbana, multiarena, utegym och boulebanor. Kort sagt, nu har föreningen tillgång till en komplett anläggning, som föreningen hoppas, att många skall använda på bästa sätt. 


Styrelsen består av sju personer samt två suppleanter. Dessutom finns en ungdomssektion som har en egen styrelse. För att driva en förening idag krävs stora ideella insatser. Alla som känner för att hjälpa till, på ett eller annat sätt, är välkomna att anmäla sitt intresse.

 
Våra sponsorer
Mötesplats Färevallen
Guldsponsorer
Silversponsorer
Bronssponsorer